Tyvärr är den här produkten (eller tjänsten) för närvarande inte tillgänglig för användare i den här regionen på grund av lokala bestämmelser. Vi uppskattar din förståelse i detta ärende.

Sluta dela live-plats på Messenger: 3 enkla sätt

Caroline Ryan

Redigerad av Caroline Ryan | 15 oktober 2026 | Virtuell plats

Är du skicklig på att använda meddelandeappar som Messenger för att få kontakt och prata med dina nära och kära? Eftersom det aldrig har varit så enkelt att få kontakt med människor långt ifrån oss, är det bara ett tryck bort att skicka dina hälsningar. Eftersom moderniteten att dela dina tankar och känslor med andra människor har möjliggjort sömlös, snabb och enkel kommunikation med modern teknik, är det nu också möjligt för användare att skicka eller dela sin liveposition med den andra personen i realtid. Funktionen, känd som Dela Liveposition, är nu tillgänglig för nästan alla meddelandeplattformar och gör det möjligt för den andra användaren att se din nuvarande vistelseort, oavsett om det är för navigering eller säkerhetsändamål, och den är säkert praktisk för många användare. Liknande platsdelningsfunktioner finns också på andra sociala plattformar, som till exempel dela plats på Instagram, där användare kan dela sin plats i realtid med vänner och följare.

En sådan funktion kan dock i slutändan användas emot dig om den hanteras fel. Men oroa dig inte, eftersom den här artikeln inte bara ger dig tillräckligt med kunskap om hur live-lokalisering fungerar och hur du kan säkerställa att du sluta dela din live-plats på Messenger appen för fullständig säkerhet, men lär dig också en alternativ metod för att förfalska din plats i Messenger för fullständig anonymitet medan du fortfarande använder Messenger-appen.

Sluta dela live-plats på Messenger

Del 1. Så fungerar live-platsering

Live Location är en funktion som gör att ens platsinformation är tillgänglig och uppdateras ofta när användaren rör sig i området vid en viss tidpunkt. För en meddelandeplattform som Messenger är det en funktion som kallas extrafunktion för att uppdatera andra användare om din nuvarande vistelseort utan att behöva skriva in många detaljer. Detta är användbart för möten, navigering och en känsla av säkerhet i situationer där du inte är bekant med din omgivning.

Naturligtvis är det inte alltid bra att dela sin live-position på Messenger hela tiden, eftersom din enhets plats är dina personuppgifter, och vem gillar att deras nuvarande vistelseort meddelas för allmänheten eller för andra personer som alltid är tillgängliga, eller hur? Så i följande avsnitt lär du dig hur du slutar dela live-position på Messenger effektivt och steg för steg.

Del 2. Hur man slutar dela live-plats på Messenger

1. Stopp via chatt

Steg 1. Öppna din Budbärare appen och gå till konversationen där du tidigare delade din plats.

Steg 2. Efter det bör du kunna se en meddelandeflik som indikerar att du delar din aktuella plats med den andra användaren. Tryck bara på den för att fortsätta.

Steg 3. Därifrån ser du din profilikon fäst på kartan där du befinner dig just nu. Om du vill stoppa eller avsluta din positionsdelning i realtid trycker du bara på Sluta dela plats knapp. Messenger har bara en timmes livedelningstid för att skydda användarnas plats. Så småningom kommer din liveplats att upphöra automatiskt.

Steg 4. När du slutar dela din position i realtid ser du i meddelandefliken för din position i realtid att du har avslutat din positionsdelning med den andra användaren.

Stopp via chatt

2. Inaktivera appbehörighet

Steg 1. Gå till din mobila enhet Inställningar.

Steg 2. I enhetens inställningar fortsätter du med att öppna Sekretess och säkerhet inställningar.

Steg 3. Därifrån, gå över och tryck på Platstjänster, och från inställningarna för Platstjänster, bläddra ner, leta reda på Messenger-appen och tryck på den för att fortsätta.

Steg 4. Från Platstjänsterna i din Messenger-app ser du två inställningar för platsdelning. Om du vill inaktivera Messenger-appens behörighet att komma åt din plats markerar du helt enkelt alternativet Aldrig alternativ.

Inaktivera appbehörighet

3. Växla enhetsplats

Steg 1. Med din mobila enhet går du bara till din Inställningar.

Steg 2. När du är i enhetens inställningar går du till din enhet Sekretess- och säkerhetsinställningar och därifrån tryck på Platstjänster.

Steg 3. Under inställningen Platstjänster stänger du helt enkelt av Platstjänster för din enhet. Detta kommer omedelbart att stoppa alla appars åtkomst till dina platsdata, vilket förhindrar att apparna använder och visar din aktuella plats.

Enhetsplats Växla

Del 3. Hur förfalskar jag min verkliga plats för sekretess skull på Messenger?

Om du fortfarande är osäker och funderar för mycket på dina positionsdata efter att ha använt de tre standardmetoderna för att inte dela din Messenger-liveposition ovan, så är en lösning att ha fullständig anonymitet för din position genom att skapa en falsk plats eller förfalska din enhets position. Förfalskning av din enhets position kan göras via ett tredjepartsverktyg, precis som AnyCoord, en gratis och garanterat fungerande platsförfalskning för platsbaserade spel, appar och plattformar som Messenger.

Eftersom standardmetoden ovan bara tillåter användare att sluta dela sin plats på Messenger eller helt inaktivera åtkomst till platstjänster för appar på enheten, kan förfalskning av din plats med hjälp av AnyCoord hjälpa användare att uppnå ultimat verklig platssekretess, eftersom verktyget hjälper användaren att skapa och konfigurera en tillfällig plats på användarens enhet, vilket innebär att det döljer användarens verkliga plats och visar en falsk så att användaren fortfarande kan använda platsbaserade plattformar som Messenger utan problem.

Viktiga funktioner:

  • • Den använder noggrann GPS-kartläggning.
  • • Sömlös platsändring till vilken plats som helst över hela världen.
  • • Det är ett oupptäckbart och garanterat fungerande verktyg.
  • • Säkert verktyg för Android och iOS.
  • • Stöder ett brett utbud av platsbaserade appar och spel.
  • • Den har ett mycket användarvänligt gränssnitt.
  • • Verktyg för snabb platsändring och förfalskning.
  • • Lätt att installera och använda på användarens enhet.
  • • Den kan simulera ruttförflyttningar från en punkt till en annan.
  • • Ruttens rörelsehastighet kan justeras efter användarens önskade rörelsehastighet.

Hur man använder AnyCoord för att förfalska platsinformation

Steg 1. Ladda ner AnyCoord programvaruverktyget på din stationära enhet (Mac eller Windows). När det är klart installerar du programvaran normalt och ansluter din mobila enhet via USB.

Gratis nedladdning

100% Säkert och rent

Gratis nedladdning

100% Säkert och rent

Anslut mobil enhet

Steg 2. När du har lyckats ansluta din mobila enhet som har din Messenger-app och din stationära enhet, klicka på i AnyCoord-programgränssnittet Ändra plats funktionen för att fortsätta.

Ändra plats

Steg 3. När du har klickat på Ändra plats, gå till verktygets sökfält och sök efter en ny plats som du vill använda som din tillfälliga plats.

Steg 4. När du har ställt in din plats klickar du på Ändra knappen, så ändrar verktyget automatiskt din enhets plats och använder den falska. Därför, när du delar din aktuella plats i Messenger, kommer de att se den falska platsen istället för din verkliga plats.

Välj plats

Del 4. Vanliga frågor om att stoppa platsdelning i realtid i Messenger

  • 1Kan jag sluta dela min plats innan timern tar slut?

    Ja, användare kan avsluta platsdelning i realtid när som helst utan att vänta i en timme. Detta kan göras genom att öppna samma platsdelningsmeddelande och trycka på Stoppa platsdelning.

  • 2Kommer den andra personen att veta om jag slutar dela min plats?

    Den andra personen kommer inte att få någon form av avisering om att användaren har slutat dela sin plats, men de kan se om din aktuella plats inte längre är aktiv i din konversationsflik, eftersom de inte längre kommer att ha tillgång till din plats.

Slutsats

Att dela din aktuella plats i Messenger är en användbar och hjälpsam funktion som en användare kan skicka till en annan användare för att ge dem en uppdatering eller för navigering. Liknande platsdelningsfunktioner, inklusive dela plats på WhatsApp, hjälper också användare att hålla kontakten över olika plattformar. Men du bör inte dela din plats med vem som helst hela tiden för din säkerhet. Därför tar den här guiden tillfället i akt att hjälpa användare att lära sig hur man slutar dela live-platser på Messenger via Messenger-appen, enhetsinställningar och användning av ett verktyg för platsförfalskning för en mer effektiv och helt säker döljning av enhetens platsdata med programvaruverktyget AnyCoord.