Stop met het delen van je live locatie op Messenger: 3 eenvoudige manieren
Ben je bedreven in het gebruik van berichtenapps zoals Messenger om contact te leggen en te communiceren met je vrienden en familie? Contact houden met mensen die ver weg wonen is nog nooit zo makkelijk geweest; je groeten versturen is slechts één tik verwijderd. Dankzij moderne technologie kun je je gedachten en gevoelens naadloos, snel en gemakkelijk met anderen delen. Gebruikers kunnen nu ook hun live locatie in realtime met de ander delen. Deze functie, bekend als 'Live locatie delen', is beschikbaar op bijna alle berichtenplatforms en stelt de andere gebruiker in staat om je huidige locatie te zien, of het nu voor navigatie of beveiliging is. Het is voor veel gebruikers erg handig. Vergelijkbare functies voor het delen van locaties zijn ook te vinden op andere sociale mediaplatforms, zoals... Deel je locatie op Instagram, waar gebruikers hun realtime locatie kunnen delen met vrienden en volgers.
Een dergelijke functie kan echter uiteindelijk tegen u gebruikt worden als u er verkeerd mee omgaat. Maar maak u geen zorgen, want dit artikel geeft u niet alleen voldoende informatie over hoe live locatie werkt en hoe u ervoor kunt zorgen dat u Stop met het delen van je live locatie op Messenger. Deze app biedt volledige veiligheid, maar leert je ook een alternatieve methode om je locatie in Messenger te vervalsen voor volledige anonimiteit, terwijl je de Messenger-app gewoon kunt blijven gebruiken.
Inhoud:
Deel 1. Hoe werkt live locatie?
Live Location is een functie waarmee je locatie beschikbaar is en regelmatig wordt bijgewerkt terwijl je je op een bepaald moment in een bepaald gebied verplaatst. Voor een berichtenplatform zoals Messenger is het een extra functie waarmee je andere gebruikers op de hoogte kunt houden van je huidige locatie zonder veel details te hoeven typen. Dit is handig voor afspraken, navigatie en geeft een gevoel van veiligheid in situaties waarin je de omgeving niet kent.
Het is natuurlijk niet altijd een goed idee om je live locatie constant te delen via Messenger. Je locatie is immers persoonlijke informatie en niemand vindt het prettig dat zijn of haar huidige locatie altijd openbaar is of voor anderen zichtbaar is, toch? In het volgende gedeelte leer je daarom stap voor stap hoe je het delen van je live locatie via Messenger effectief kunt uitschakelen.
Deel 2. Hoe je het delen van je live locatie op Messenger kunt stoppen
1. Stop via chat
Stap 1. Open je Boodschapper Ga naar de applicatie en vervolgens naar het gesprek waarin je eerder je locatie hebt gedeeld.
Stap 2. Daarna zou er een bericht moeten verschijnen waarin staat dat je je live locatie met de andere gebruiker deelt. Tik erop om verder te gaan.
Stap 3. Daar zie je je profielicoon op de kaart staan, op de plek waar je je momenteel bevindt. Als je het delen van je live locatie wilt stoppen, tik je gewoon op het icoontje. Stop met het delen van je locatie. knop. Messenger biedt slechts een live-deeltijd van één uur om de locatie van gebruikers te beschermen. Je live-locatie wordt na verloop van tijd automatisch beëindigd.
Stap 4. Zodra je stopt met het delen van je live locatie, zie je in het tabblad met live locatieberichten dat je de sessie voor het delen van je locatie met de andere gebruiker effectief hebt beëindigd.
2. Schakel app-machtigingen uit
Stap 1. Ga naar je mobiele apparaat Instellingen.
Stap 2. Ga naar de instellingen van je apparaat en open vervolgens je Privacy en beveiliging instellingen.
Stap 3. Ga vervolgens naar Locatieservices en tik daarop. In de instellingen van Locatieservices scroll je naar beneden, zoek je de Messenger-app en tik je erop om verder te gaan.
Stap 4. In de Locatieservices van je Messenger-app zie je twee instellingen voor het delen van je locatie. Als je de Messenger-app geen toegang wilt geven tot je locatie, vink je daar de optie aan. Nooit optie.
3. Apparaatlocatie inschakelen/uitschakelen
Stap 1. Ga met je mobiele apparaat gewoon naar je Instellingen.
Stap 2. Zodra je in de apparaatinstellingen bent, ga je naar je apparaat. Privacy- en beveiligingsinstellingen en tik vervolgens op de Locatiediensten.
Stap 3. Schakel in de instellingen voor Locatieservices de Locatieservices voor uw apparaat uit. Hierdoor hebben alle apps direct geen toegang meer tot uw locatiegegevens, waardoor ze uw huidige locatie niet meer kunnen gebruiken of bekijken.
Deel 3. Hoe kan ik mijn werkelijke locatie verbergen voor meer privacy op Messenger?
Als je na het proberen van de drie standaardmethoden om je live locatie in Messenger niet te delen nog steeds twijfelt en je zorgen maakt over je locatiegegevens, dan kun je ervoor kiezen om je locatie volledig anoniem te houden door een nep-locatie in te stellen of je apparaatlocatie te vervalsen. Het vervalsen van je apparaatlocatie kan via een tool van derden, zoals bijvoorbeeld... AnyCoord, een gratis en gegarandeerd werkende locatievervalser voor locatiegebaseerde games, apps en platforms zoals Messenger.
Aangezien de bovenstaande standaardmethode gebruikers alleen toestaat hun locatie niet meer te delen via Messenger of de toegang tot locatieservices voor apps op het apparaat volledig uit te schakelen, kan het vervalsen van je locatie met AnyCoord gebruikers helpen de ultieme privacy van hun werkelijke locatie te bereiken. De tool helpt de gebruiker namelijk een tijdelijke locatie op het apparaat aan te maken en in te stellen, waardoor de werkelijke locatie van de gebruiker wordt verborgen en een valse locatie wordt weergegeven. Zo kan de gebruiker nog steeds probleemloos locatiegebaseerde platforms zoals Messenger gebruiken.
Belangrijkste kenmerken:
- • Het maakt gebruik van nauwkeurige GPS-kaarten.
- • Naadloze locatieverandering naar elke willekeurige plek ter wereld.
- • Het is een onzichtbaar hulpmiddel dat gegarandeerd werkt.
- • Veilig te gebruiken tool voor Android en iOS.
- • Ondersteunt een breed scala aan locatiegebaseerde apps en games.
- • Het heeft een zeer gebruiksvriendelijke interface.
- • Snel hulpmiddel voor het wijzigen en vervalsen van locatie.
- • Lichtgewicht, eenvoudig te installeren en te gebruiken op het apparaat van de gebruiker.
- • Het kan routebewegingen van het ene punt naar het andere simuleren.
- • De routebeweging kan worden aangepast aan de door de gebruiker gewenste bewegingssnelheid.
Hoe je AnyCoord kunt gebruiken om je locatie te vervalsen
Stap 1. Download de AnyCoord Download de softwaretool op je desktopcomputer (Mac of Windows). Installeer vervolgens de software zoals gebruikelijk en verbind je mobiele apparaat via USB.
100% Veilig en schoon
100% Veilig en schoon
Stap 2. Zodra je je mobiele apparaat met de Messenger-app en je desktopcomputer met elkaar hebt verbonden, klik je in de AnyCoord-software-interface op de Locatie wijzigen functie om verder te gaan.
Stap 3. Nadat je op 'Locatie wijzigen' hebt geklikt, ga je naar de zoekbalk van de tool en zoek je naar een nieuwe locatie die je als tijdelijke locatie wilt gebruiken.
Stap 4. Zodra je je locatie hebt ingesteld, klik je op de Bewerken Druk op de knop en de tool wijzigt automatisch de locatie van je apparaat naar een nep-locatie. Wanneer je je live locatie deelt in Messenger, zien anderen dus de nep-locatie in plaats van je echte locatie.
Deel 4. Veelgestelde vragen over het stoppen van het delen van je livelocatie op Messenger
-
1Kan ik stoppen met het delen van mijn locatie voordat de timer afloopt?
Ja, gebruikers kunnen het live delen van hun locatie op elk gewenst moment beëindigen zonder de wachttijd van 1 uur af te wachten. Dit kan door hetzelfde bericht over het delen van de locatie te openen en op 'Locatie delen stoppen' te tikken.
-
2Weet de andere persoon het als ik stop met het delen van mijn locatie?
De andere persoon ontvangt geen melding dat de gebruiker is gestopt met het delen van zijn of haar locatie, maar kan wel zien of je live locatie niet meer actief is in je gesprekstabblad, omdat hij of zij geen toegang meer heeft tot je locatie.
Conclusie
Het delen van je live locatie in Messenger is een handige functie waarmee een gebruiker een andere gebruiker een update kan sturen of navigatie kan aanbieden. Vergelijkbare functies voor het delen van locaties, waaronder Deel je locatie op WhatsApp., Messenger helpt gebruikers ook om verbonden te blijven op verschillende platforms. Het is echter niet verstandig om je locatie altijd met iedereen te delen, voor je eigen veiligheid. Deze handleiding laat gebruikers daarom zien hoe ze kunnen voorkomen dat hun live locatie wordt gedeeld in Messenger. Dit kan via de Messenger-app zelf, de apparaatinstellingen en een tool voor locatievervalsing, zoals de AnyCoord-software. Zo kunnen ze hun locatiegegevens effectiever en volledig veilig verbergen.